Restaurationen er åben igen

Efter 9 uger som “Take Away” biks, er vi tilbage som en rigtig restaurant.
Vi kan atter have gæster og det glæder vi os meget til.
Vi åbner med fuld musik og bringer både blomster, menu og mere luksus til torvs.
Som det sig hør og bør i en restaurant
Lys, farver og store billeder på væggene. Ikke mere grå/sort tristesse, men glæde, varme og nærværende, levende service.
Maden er som vi laver den, med fokus på håndværk, sæson, lokale råvarer, smag og kvalitet.

Vi glæder os til at tilbringe de lyse aftner sammen med vore gæster.

Læs mere | Read more

Mad og vin ud af huset

Hvis I ikke kan undvære vores mad, men ønsker at nyde den indenfor hjemmets fire være, så står vi klar med en 3 retters menu “To Go”
Vi har også et udvalg af vine til “butikspriser” i kan købe med.

“To Go” menuen ser således ud:

  • Stenbidderrogn, jordskokkompot med fåreyoghurt, croutoner og purløg
  • Kalveskank i crebinet med marv, brisselsoufflé med trøffel, mild sennepssauce, kartoffelpavé med svampe og persillerod
  • Appelsin/passionsfrugtis “En Surprise” med orangesalat

450.-

Disse vine tilbyder vi til “Butikspriser”:

Hvide:

  • 2018 Chablis “Le Verger”, Dom. Alain Geoffroy , Bourgogne, Frankrig
    250.-
  • 2017 Riesling Kabinet, Schloss Vollrads, Rheingau, Tyskland
    300.-
  • 2017 R de Rieussec, Bordeaux, Frankrig
    300.-
  • 2015 Viognier “Vigilius”, Yalumba, Australien
    400.-

Rød:

  • 2013 “La Colomina”. Ch. Casenove, Côte Catalane, Roussilon, Frankrig
    200.-
  • 2016 Gigondas, Dom, Piaugier, Côtes-du-Rhône, Frankrig
    450.-

Ring og bestil på:
Tlf. 3314 9495 (Absolut hurtigst og nemmest) eller på mail: onlinebooking@restaurationen.dk (Langsommere og besværligere)
Bestilling 1 time før afhentning. Bestilling tirsdag til lørdag fra 15:00 til 21:00

Vi tager forbehold for hvilke retter der er på Take Away menuen, skulle der være mange interesserede.
Vi informerer selvfølgelig når I ringer og bestiller.

Læs mere | Read more

Verdens musik og top gastronomi

Så er der igen chancen for at se en af vor tids største guitarister live på Restaurationen.

Torsdag 16/4 spiller Georg  ”Jojje” Wadenius med sit band Cleo på Restaurationen. Aftenen starter med mad og vin og fortsætter så med en virkelig intimkoncert. Man sider bogstaveligt talt på skødet af nogen af de bedste musikere i verden.

”Jojje” har spillet med alt hvad der kan kravle og gå af topkunstnere: Blood, Sweat & Tears, Steely Dan, the Saturday Night Live Band, Luther Vandross, Roberta Flack, Diana Ross, Aretha Franklin, Donald Fagen, Simon & Garfunkel,  Joe Thomas, Michael Franks, Joe Henderson, Ronnie Cuber, Backstreet Boys, Dionne Warwick, Dr. John

Han bakkes op af det dygtigste og mest velspillende band bestående af: Per Lindvall, trommer, Lars Larry Danielsson, bas, Jesper Nordenström, keyboards. Musikere som i deres egen ret har spillet med de bedste i verden.

Aftenen starter 18:30 med Champagne og 3 retters menu. Ca. kl. 22:00 starter koncerten og derunder kan man købe drinks, øl og vin.

(Champagne med appeteizere 125.-, 3 retters menu, 665.-, Kaffe med hjemmelavede petits fours, chokolader og småkager 65.-, Koncertbillet 300.-)

Det burde give 1165.-, men vi glæder os sådan til denne aften at vi sæter prisen til:

900.- pr. gæst

Bestil bord via dette link: https://book.dinnerbooking.com/dk/da-DK/events/book/98/2

Læs mere | Read more

Det er stadig vinter

Det er stadig vinter, selv om det mere føles som om efteråret bare har fortsat fra oktober sidste år.

Det forhindrer os ikke i at starte nyt menukort, med masser af den gode danske vintermad. I sprængt lidt af forårets finurligheder, som fx røget stenbidder og rogn.

Som altid er der moderne dansk sæsonmad, med fokus på kvalitet, håndværk og smag.
Vi er klar med farserede gåsehalse, små ænder til 2 kuverter trancheret ved bordet, pot au feu med havtaske, jomfruhummer og hummerpølser. Torskerogn, kalveskank og stenbidderrogn med fåreyoghurt og røget stenbidder.

I det søde køkken er der stadig æbler og pærer, både som salat, is og tærter. Den indbagte is er på kortet igen og den er vel og mærke bagt i ovnen og ikke bare brændt med en gasbrænder. Ingen smutveje på Restaurationen.

Vi glæder os til at byde alle vore gæster på fantastisk dansk vinter (efterårs) mad.
Se menuen her på hjemmesiden

P.S. Som det fremgår af billedet er Bo meget glad for farseret gåsehals

Læs mere | Read more

Godt nytår

Så er vi tilbage fra juleferie og er klar med et helt nyt menukort
Masser af moderne dansk vintermad , fyldt med smag og lavet af noget andet end det sædvanlige.

Oksekæber, tunger, poussiner, torsk, pighvar (….som Saltimbocca), varm kartoffelsalat, vinterkål og salater, hønselever på toast med champignon (…som bare er en af de bedste svampe der findes), julesalat og mørk pighvar bouillon.

Desserterne er som altid et kapitel for sig og byder på moccakage, citronfromage, syltede pærer, abrikostrifli og sveskeis med Toscakage.

Vi fortsætter naturligvis ud af den vej vi har arbejdet på i over 28 år:
Moderne dansk mad, Lokale råvarer i sæson, ingen kemi, ingen maskiner, nul madspild, ingen “Time slots”, ordentlige arbejdsforhold efter overenskomstreglerne og fokus på gæsterne og den gode aften.
Se det nye menukort her på hjemmesiden

Vi glæder os til at se jer alle til endnu et år med rigtig mad

P.S. På billedet: Bo med en poussin og ja, den er lige til en portion

Læs mere | Read more

Så er vi ved enden af 2019 og et nyt år truer.

Vi vil gerne forsøde det nye år fra starten, så allerede nu åbner vi for reservation af borde til vores vinterferiearrangement i uge 7.
5 retters menu til kun 350.-
Der bliver altid udsolgt i en rasende fart, så det gælder om at være på dupperne hvis man vil have et bord.
Menuen er således i 2020:

Uge 7

Menu

Kompot på røget hellefisk med grov sennepscreme, glaskål, kapers og toast Melba

Bagt sej og jomfruhummer med krydderurteolie, grønkål, urter og bisque med dild

Yoghurt is med agurk, citron og sort peber

Perlehønebryst med panade og ”varme” krydderier, ragout af svampe og æggeblommekartofler, estragoncremesauce

Mazarin med pomerans, hvid chokolade og pistacie/mynte-knas
Nougatparfait med karamelliserede nødder
”Æblekage” i terrine med creme Chantilly og gelé

350.-

(…og vi kører gerne en tur med ostevognen, hvis man er i underskud inden desserten)

Vinmenu

2015 El Rocallis, Can Rafols del Caus, Penedes, Spanien

2016 Riesling Alter Reben Trocken, Schloss Vollrads, Rheingau, Tyskland

2005 Ch. Lanessan, Cru Bourgeois Supérieur,  Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrig

2014 Saussignac, “Cuvée Marie Jeanne”, Ch. Payral, Frankrig

500.-

Bord kan reserveres via dette link:
https://dinnerbooking.com/dk/da-DK/eventbooking/event/4596/vinterferie-pa-restaurationen-2020

Læs mere | Read more

Så er det tid til årets julemenukort

Tirsdag 19/11 er vores julemenukort på banen. Som altid fuldt af moderne dansk mad med afsæt i den danske tradition.

Vildænder, kalv, sprængt kalvebryst, røget laks, torsk som ”loebes coves”, flamberede brisler, torsk ”sylte” og jomfruhummer

Der er chokolade/kastanjekage, appelsinfromage, sveskeis og ikke mindst Lisbeths ”Ris á l´Amande”

Og så lige caviar uden hvilket det jo ikke ville blive rigtig jul

Se årets julemenukort her på hjemmesiden

Læs mere | Read more

Det er efterår og råvarerne skifter med lynets hast

Det gør vores menu naturligvis også.
Vildt, gris, laks, torsk, rødtunge, havtaske og jomfruhummer. Alt sammen med efterårets grøntsager, frugt og nødder.
Vi koger, braiserer og steger. Bager, damper og pocherer. Alle de klassiske tilberedningsmetoder er i spil og variationen er stor. Ganske som råvareudbuddet byder.

De syltede ting er også på banen. Indbagt jordbæris, rønnebærgelé, syltede asparges og confiteret poulardeindmad.

Chokoladen er tilbage i desserterne og det samme er kaffe, hård nougat og mandlerne.

Se det nye menukort via dette link: Menukort

P.S. Fonderne er køkkenets DNA. Særpræget der sætter køkkenet i sin egen klasse. På Restaurationen bliver de passet som små børn og er altid lavet i huset

Læs mere | Read more

Nyt efterårs menukort

Så er det for alvor blevet efterår og råvarerne er nogen helt andre end for bare to-tre uger siden.

Derfor er menukortet igen helt nyt

Der er lam på bordet. Oksehaler, knoldgrøntsager, kål og kartofler. Muslinger, jomfruhummer og rødspætter. Græskar, svampe og æbler.
Vi bager, steger og braiserer. Der bliver kogt fonder, bouilloner og skyer. Alt sammen med håndværket i højsædet
Hos os er absolut alt hjemmelavet, i sæson, lokalt og tilberedt på den mest bæredygtige måde

Vi glæder os til præsentere jer for et menukort fyldt med moderne dansk efterårs mad
(Se menuen her på hjemmesiden)

P1010600
P1010596

Læs mere | Read more

Søndag 10/11 er det Mortens aften

På Restauartionen er det en aften hvor vi traditionen tro serverer vi helt klassisk Mortens aften menu.

Vi har mange gæster som kommer år efter år og vi glæder os altid til en hyggelig aften med gås, som er den største af alle tam-fugle.
Har man ikke smagt gås før, så er det nu man skal slå til.

Menuen ser således ud

  • Klar hønsekødssuppe med to slags boller, grøntsager og persille
  • Gåsesteg med hele balladen, gramofonsovs og hjemmelavet surt
  • Gammeldags æblekage med flødeskum og gelé

735.-

(Man kan selvfølgelig bede om en tur med ostevognen inden dessert)
Du kan bestille bord via dette link: https://book.dinnerbooking.com/dk/da-DK/events/book/98/2

Vi glæder os til Mortensaften, som i år også bliver en søndagsmiddag

Bedste hilsner
Lisbeth & Bo Jacobsen

P1010096
Gås 3
Gås 2
Gås 1

Læs mere | Read more

Book bord på Restaurationen

Book et bord

Book bord på Restaurationen nemt og hurtigt

R Vinbar

R Vinbar

Uformel stemning og service på top niveau

Kontakt os

3314 9495

Kontakt

Restaurationen

Møntergade 19
1116 København K

+45 3314 9495
onlinebooking@restaurationen.dk

Smiley rapport

Åbningstider

Mandag LUKKET Søndag LUKKET

Køkkenet er åbent 18:00 - 21:00