Ny kogebog fra Restaurationen

nydanskmad

Vi har genudgivet vores kogebog ”Dansk mad derhjemme”, under nyt navn og med nyt layout. Nu hedder bogen ”Moderne dansk mad” og vi har også lavet den på engelsk, ”Contemporary Danish Food”.

Det gamle forlag synes ikke den skulle trykkes i endnu et oplag, så derfor tog vi sagen egen hånd. Vi har gjort bogen flottere, mere handy og som sagt lavet en engelsk udgave til alle vore udenlandske gæster.

Bogen kan købes i boghandlere og på Restaurationen for 249.-

Vi har masser af bøger i kælderen, så vi kan modstå det store pres fra alle de som vil have en kogebog til hjemmet, hvor man ikke skal have en stor maskinpark og ej heller skal finde råvarer som ikke er til at drive op.

Læs mere | Read more

Forårsstemning i køkkenet

slide2

Solen er endelig begyndt at stå højere på himlen, små blomster titter frem fra den opvarmede jord og vinteren er for alvor på retræte. Foråret er for tiden endelig ved at bide sig fast efter nogen kolde, mørke måneder, og det betyder også massere af vækst for en masse nye råvare.

Du kan derfor ikke kun glæde dig til længere og lysere dage, men også glæde dig til nye smage og farver på menukortet i mange restauranter rundt om i landet.

Et menukort i løbende forvandling

Hos Restaurationen går vi op i bæredygtighed, lokalitet og kvalitet og derfor ændrer vores menukort sig med sæsonerne, hvilket både er en fordel for produktionen og for dig. Ved at tilpasse sig forårets præmisser skaber vi ikke kun mad, der smager fantastisk og passer ind i konteksten, vi sørger også for at undgå unødvendig import, lang transport og unaturlige og usunde vækstbetingelser for råvarerne.

Hos Restaurationen prioriterer vi de danske stolte madtraditioner, men krydrer dem med et tvist – altid betinget af den pågældende årstid.

Med foråret lige for døren, kan du som gæst hos Restaurationen derfor glæde dig til at nye råvarer snart fylder i køkkenet og i vores gæsters maver. Det indebærer blandt andet lette forfriskende anretninger med spæde nye grøntsager, asparges, fjordrejer, fisk, lette kødretter, bær og vilde urter.

Kom i forårsstemning

Er du interesseret i at komme i gastronomisk forårsstemning, så kontakt os og hør nærmere om vores forskellige menuer, eller se menukortet på vores hjemmeside, som løbende bliver opdateret. Hvis du vil være sikker på at kunne få bord, er det altid en god ide at booke bord på forhånd enten online eller via telefon, men du er også velkommen til, at tage chancen og kigge uanmeldt forbi.

Læs mere | Read more

Unikke selskabslokaler til konfirmationsfesten

selskaber3

Maj er lige om hjørnet, og det betyder også, at flere tusinde unge landet over, tropper op i deres fineste hvide nye tøj, og lader sig konfirmere.

Er du eller en du kender i den heldige situation, har du højst sandsynligt brug for at finde nogle dejlige lokaler til at fejre den unikke dag.

Smukke lokaler i hjertet af København

Hos Restaurationen udlejer vi lokaler til både større og mindre selskaber i smukke og varme omgivelser med fokus på design og æstetik, uden at det går ud over den hyggelige atmosfære. Vælger du at holde en konfirmationsfest i samarbejde med Restaurationen, kan vi tilbyde dig at bringe mad hjem, udleje vores restaurant eller vores selskabslokale. Vores selskabslokale ligger i forlængelse af vores hyggelige restaurant, men afsides og afskærmet, så selskabet stadig bevares intimt og privat. Med spisepladser nedenunder og et loungeområde på en integreret hems, skabes de bedste forudsætninger for, at konfirmationsfest bliver både unik og afslappet.

Vores lokaler er indrettet i tråd med vores menu – klassisk og dansk. Danske designklassikere som Royal Copenhagen, Holmegaard og Georg Jensen pryder lokalerne og skaber, sammen med vores lækre menu, den helstøbte oplevelse – både visuelt og i smagen. Alle lokalerne er handicapvenligt indrettede, med både lift til garderobe og toiletter.

Fordi dit arrangement ikke er som alle andres

Med mange års erfaring inden for festarrangering, står vi klar til at hjælpe dig med at skabe den bedste oplevelse for netop din unge konfirmant. Under hele forløbet er vi i løbende dialog, så vi sørger for, at dine særlige ønsker til dagen bliver opfyldt.

Vores menukort er karakteriseret ved hele tiden at være tilpasset årstiden, hvilket betyder, at du til din konfirmation, kan se frem til en lækker, delikat middag med masser af forårets råvarer. Du kan således forvente at spæde nye grøntsager, asparges, fjordrejer, fisk, lette kødretter, bær og vilde urter kommer til at indgå i din konfirmationsmenu.

Er du interesseret i at høre mere om menuen, få fremvist vores forskellige lokalemuligheder eller høre næremere om dit arrangements muligheder hos Restaurationen, er du altid velkommen til at ringe til en uforpligtende samtale, hvor vi i en god dialog kan introducere dig til vores forskellige tilbud. Du er også meget velkommen til at komme forbi vores restaurant i hjertet af København, enten pr. aftale eller uanmeldt, og se nærmere på både lokaler og menu.

 

Læs mere | Read more

Restaurationen og Solo Nibbiolo vinimport er gået sammen

Restaurationen og Solo Nibbiolo vinimport er gået sammen for at præsentere tre nye unge producenter fra Piemonte.
Az. Agr. Valfaccenda, Az. Agr. Segni di Lagna og Az. Agr. Olek Bondonio
Tre unge vinmagere som producerer vin på absolut top niveau og alle tre vil deltage i middagen. De tre vil kommentere de vine som serveres ved middagen og på alle måder være behjælpelige hvis der er spørgsmål. Da de tre er venner og kender hinandens vine, driller vi dem lidt ved at lade deres vine ”battle” om retternes gunst.

Middagen finder sted fredag d. 29/4 kl. 19:00
Vi byder på en aperitif med appateizere, fire retters menu, kaffe og sødt og serverer 8 forskellige vine

2014 Roero Arneis, Az. Agr. Valfaccenda
Serveret med tre slags appeteizere

2013 Arzigh, Az. Agr. Valfaccenda
Hummer, vilde urter og forårssvampe i demi glace

2014 Grignolino, Az- Agr Olek Bondonio/2014 Pinot Nero, AZ. Agr. Segni di Langa
Stegt Sandart med rødvinssauce, spinat og urter

2014 Barbera, Az- Agr Olek Bondonio/2014 Barbera, AZ. Agr. Segni di Langa
Poularde og kartofler i cremesauce med bacon, nye løg og stegt brød

2012 Barbaresco, Az- Agr Olek Bondonio/2012 Roero, Az. Agr. Valfaccenda
Oksehaler, spidskål glaseret med Hollandais, demi glace og trøffel
Kaffe med fruens hjemmelavede petits fours, chokolader og småkager

995.-

Vi glæder os meget til at præsentere de unge producenter og vise at nutidig italiensk vin matcher nutidig dansk mad
Bestil bord med det samme, da vi kun har 50 pladser til denne middag.

Læs mere | Read more

Årets vinmiddag

Så er det tid til årets vinmiddag.

D.W.C. v/ Finn Klysner og Restaurationen arrangerer igen i år vinmiddag med vine fra Az. Agr. Miani, Friulien, i Italien.
Enzo Pontoni som ejer og er vinmager på Az. Agr. Miani er indiskutabelt en af de største personligheder i den italienske vin verden. Det usædvanligt grundige markarbejde, kombineret med uhørt præcist kælderarbejde, resulterer i de bedste vine Italien kan byde på.

Enzo Pontoni arbejder uden kemikalier og har så lavt et udbytte på sine marker at produktionen er meget lille og derfor er det næsten umuligt at opdrive hans vine.
Gennem et langt samarbejde, er det lykkedes D.W.C. at få en årlig fast allokation af Miani vinene. Dette nyder Restaurationen heldigvis godt af og år efter år holder vi derfor vinmiddag, for at præsentere de nyeste vine fra Miani.
I år her vi mulighed for at præsentere endnu flere vine end før.

Middagen afholdes fredag 15/4 kl. 19:00, med følgende menu og vine

  • 2014 Bianco
    Serveret med tre slags appeteizere
  • 2014 Chardonnay
    Rå marineret rødspætte med citron, kærnemælk og urter fra skoven
  • 2014 Ribolla Gialla
    Bagt havtaske med tre salgs stuvede muslinger, spæde hvidløg og kål
  • 2014 Friulano ”Biuri”
    Jomfruhummer og svampe i bisque med smør og sprødt brød
  • 2012 Rosso
    Glaseret svinebryst med svær, rabarber, anis, sky og olivenolie
  • 2012 Merlot ”Filipi”
    Ragout af kalv og brisler med kalvelever, glaserede nye løg og timian
  • 2012 Merlot ”Buri”
    Panerede oksehaler, stegte grøntsager og sauce med Merlot
  • Kaffe med fruens hjemmelavede petits fours, chokolader og småkager
    2450.-

Vi glæder os så meget til denne helt unikke middag, hvor der for en gangs skyld virkelig er tale om kult-vine. Verdensklasse vine som alle taler om og som er så sjældne at stor set ingen har smagt dem.
Vi anbefaler at man bestiller bord hurtigt, da vi ikke har mere end 50 pladser til arrangementet.

Læs mere | Read more

Så er vores 25 års jubilæums år startet.

1   2

Vi lægger ud med vores årlige nytårstaffel fredag d. 29/1.

Middag, vin og dans til levende musik. Lars Larry Danielsson samler vanen tro et verdensklasse soulband som spiller op til dans efter middagen. Denne gang med disse fantastiske musikkere: Vokal og guitar: Vicky Singh. Som har spillet med Outlandish, Barbara Moleko, Morten Harket. Trommer: Jesper Lind, som har spillet Kira Skov, Tim Christensen m fl Keyboards: Jonas Berg, som har spillet med Erann DD, Swan Lee og mange andre Bas: Lars ”Himself”, som har spillet med alt hvad der er værd at spille med i hele verden.

Kl. 19:00, 4 retters menu med aperitif, kaffe og fruens hjemmelavede petits fours, chokolader og småkager. Vine køber man som man har lyst. Efter middagen (ca. 22:00) er der levende musik og dans frem til 24:00. Prisen er: 800.-

Bestil bord allerede nu. Det bliver en stor aften, som hurtigt sælger ud

Bedste nytårs hilsner

Lisbeth & Bo Jacobsen, Andreas Rank


 

Læs mere | Read more

Julekort

Restaurationen holder juleferie

Så gik arbejdsåret 2015. Vi har haft et rigtig godt år og har i den grad hygget os med dejlige gæster, skøn mad, strålende vine og masser af god stemning aften efter aften
Vi glæder os til at se jer alle i det nye år, som er vort 25 års jubilæumsår. Det fejrer vi med en perlerække af events gennem hele året. Her på vores hjemmeside lægger vi snart en 2016 jubilæumskalender ud, så man kan se hvornår man skal booke bord.
Januar menuen er også på plads og den kan man se her på hjemmesiden

Vi ønsker alle vore gæster en rigtig god jul og et lykkebringende nytår
Lisbeth & Bo Jacobsen, Andreas Rank

Læs mere | Read more

White Guide Nordic 2016

IMG_3414

En gang imellem skal man prale lidt, så her er teksten fra indlægget om Restaurationen, fra den nye udgave af White Guide Nordic 2016

Billedet for at illustrere at vi netop laver mad som beskrevet (…og så serverer vi helstegte svineskanke lige nu. Vi trancherer ned bordet med ske og gaffel)

Opinions, craftsmanship, humour and love of honest food have always guided this resilient restaurant run by married couple Bo and Lisbeth Jacobsen. That was true back when you could pick large set menus with the finest European bottles from their wine cellar, and now, when the prices have been lowered to match a bistro level. The wines are still European, featuring lots of tempting Burgundy and lively Italian options, but the ironed table cloths have been discarded and the aim has been turned towards the classic Danish kitchen in a genuine interpretation with a strong personal touch. Bo Jacobsen makes his own air-dried ham. In an exemplary rebellion against mass industry, he has shown that you can produce quality ham in Denmark if you choose your meat with care and spend the time this kind of project requires. If you are in luck, the starters on the menu will include the ultimate take on a Danish tartlet. Crisp as a croustade, correctly crafted from puff pastry rolled out into a picture-perfect thin shell, which crunches and tastes so good that you appreciate this dish’s popularity. The filling consists of whole pickled button mushrooms, roasted langoustine and thickened lobster bisque; listen carefully and you might hear the angels sing. The following dish exemplifies the food at Bo and Lisbeth’s place, food that does exactly what it says on the label. If the menu says salmon and cucumber, well, then the plate contains the finest smoked salmon and cucumber that actually tastes of cucumber. Richness and freshness unite in happy harmony while salt matches the light bitterness. Old virtues are not forgotten but elevated to a new level they richly deserve. Carrots are turned and served with whole shallots as a sweet and sharp garnish for ossobuco with bone marrow on the side. Restaurationen sticks to its principles and there is no pandering to modern trends or fashion. Take sugar, a much-derided ingredient in these health-focused times: Puddings don’t really work without it, and while Bo is the man behind the meats and stocks, Lisbeth is the woman behind some of the most exciting desserts in town. Here you will find pastries, apple compote, chocolate, cream and fruit to cater for any sweet tooth. These desserts are not to be missed, and neither is the classic cheese trolley. There is a simple way of explaining the high level of cooking at Restaurationen: Only use the finest ingredients and cook with noble and exacting chef’s skills. Every. Single. Time.

Læs mere | Read more

Mortensaften

10592862_640193619434795_3813483641791019320_n10632651_640193656101458_7579132184645276915_n10710953_640193702768120_3666955703519514606_n

 

Morten ville ikke være bisp. Så han gemte sig for borgerne Tours i en gåsesti. Gæssene skræppede op, Morten blev fundet og gjort til biskop. Derfor mindes vi de skønne ”katolske” gæs, ved at spise dem.
En god kristen skik.

På Restaurationen er det en tradition at fejre mortens aften med en klassisk menu.

Menu:

Klar hønsekødsuppe med boller og grøntsager

Gåsesteg med æbler og svesker, rødkål, brune og hvide kartofler, “gramofonsauce” og surt

Gammeldags æblekage med flødeskum og æblegelé

615.-

Man vælger selv de vine man har lyst til at drikke og kan selvfølgelig udvide med ost inden dessert

Bestil bord med det samme, der bliver nemlig udsolgt rigtig hurtigt

www.restaurationen.dk eller 33149495

Læs mere | Read more

Book bord på Restaurationen

Book et bord

Book bord på Restaurationen nemt og hurtigt

Tavlen

Tavlen

Retaurationen præsenterer dagligt lækre retter

Eventkalender 2017

Eventkalender

Se Restaurationens eventkalender for 2017

R Vinbar

R Vinbar

Uformel stemning og service på top niveau

Kontakt os

3314 9495

Kontakt

Restaurationen

Møntergade 19
1116 København K

+45 3314 9495
onlinebooking@restaurationen.dk

Smiley rapport

Åbningstider

Mandag LUKKET Søndag LUKKET

Køkkenet lukker 22:00