Man tror det er løgn, men julen står for døren

julemenuAllerede nu reserverer vore gæster bord til deres julemiddag. Både i Restaurationen og i vores ”Private dining room” R selskaber. Derfor er vi allrede nu klar med menukortet til jul. Vi starter kortet tirsdag d. 22/11 og fortsætter frem til og med d. 21/12.

Vi får hurtigt optaget i julen, så det bedste er at bestille så tidligt som muligt, hvis man vil have bord.

Menuen kan I se her på hjemmesiden ved at ”Trykke” her eller på på Julemenu knappen. Den er pakket med moderne dansk mad i smuk juleudførsel.

Vi glæder os sådan til jul

Læs mere | Read more

Så er Restaurationen i gang efter sommerferien

Vi har fået ladt batterierne op og glæder os så meget til at lave moderne dansk sensommermad til vore gæster.
Boksen er fyldt med guld fra det danske land og det nye menukort er pakket med retter, som viser hvad sæsonen byder på.
Krabber, jomfruhummer, makreller, rokkevinger, østers og meget andet fra havet. Fra landet er der dansk oksekød (..og vi behøver vel ikke skrive tørhængt, vel?), poularder fra Pilegården (de bedste i Danmark, lufttørret dansk skinke og meget andet.
Grøntsagerne er fantastiske i år, fordi de har været længe om at modne, så dem tilbereder vi som altid masser af. Selleri, persillerødder, porrer, løg, tomater, frilands salater og krydderurter ud over det hele.
Desserterne er søde, friske og fyldt med sen sommer æbler, hindbær, hyldebær og blomster, bagværk, is og cremer. Alt det der får vore gæster til at gå glade hjem.
På billederne ses råvarer, retter, kød der ikke er ”runet”, kokke i højt humør, vores nye tjener Rose (Til venstre) og nye tjenerelev Maria (Til højre)

Læs mere | Read more

Dansk madtradition med et nutidigt twist

book_bord_bottom

Danmark er et land med mange traditioner, og det gælder også inden for vores gastronomiske univers. Kartofler, fisk, og kål har været og er stadig for mange danskere en fast bestanddel af hverdagsmaden, som både unge og ældre ynder at spise. Dog har de sidste par års nyfortolkning af det nordiske køkken sat gang i mange danskeres forståelse af og ønske til dansk madlavningskunst, og hos Restaurationen leverer vi i den forbindelse inspiration og velsmag.

Med mere end 24 års madhistorie i bagagen, prioriterer vi hos Restaurationen hele tiden at udvikle os. Det betyder, at du hver sæson kan se frem til et nyt sæsoninspireret menukort, der tager udgangspunkt i stolte danske madtraditioner med et twist. Foruden gode solide råvarer, bestræber vi os på altid at sammensætte menuerne, så de indeholder et overraskende element, der gør anretningen til en fryd for smagsløgene.

Dansk mad med et twist – både i smag og i anretning

Vores køkken meget på anretningen af maden og producerer inspirerende retter både for øje og mund. Maden sammensættes af sæsonen bedste råvarer, som tilberedes på klassisk vis kombineret med smukke, unikke anretningsmåder, som gør maden endnu mere appetitlig og spændende.

Om I besøger restauranten, booker vores selskabslokale eller holder festen hjemme i privaten, kan I altid være sikre på, at Restaurationen leverer madoplevelser ud over det sædvanelige. I alle tre tilfælde kokkererer, anretter og serverer vi vores mad ud fra overbevisningen om, at mad gerne må overraske både visuelt og gastronomisk, uden at det går ud over den gode smagsoplevelse – tværtimod.

Lad Restaurationen inspirere dig

Til at opfylde opgaven drives vores køkken af et kompetent og erfarent team bestående af tre dygtige kokke, der alle lever og brænder for både udførelsen og udviklingen af den danske gastronomi. Restaurationens varierende og inspirerende menu er derfor et resultat af mange års dedikation til gastronomien, hvor udvikling og fornyelse har været i fokus, altid forankret i klassisk, traditionel dansk madkunst.

Er du også glad for den danske mad tænkt i nye baner, er Restaurationen et oplagt valg til dig. Om det drejer sig om et besøg i restauranten, leje af vores festlokaler eller mad ud af huset, er vi klar til at facilitere en gastronomisk rejse ud i det danske madlandskab. Book bord på forhånd enten online eller via telefon, eller tag chancen og kig forbi vores restaurant i hjertet af København uanmeldt.

Vi glæder os til at lave mad til dig!

Læs mere | Read more

Forbind en aften ude med en lille night-cap menu

slide4

Du kender det sikkert; dilemmaet du står i, når du har været i teateret eller biografen og har valgt den forestilling, der går kl. 19, der gør det for tidligt at spise inden, men også svært at finde et sted at spise efter.

De fleste køkkener åbner op for aftenens gæster kl. 17 og lukker ned igen kl. 21. Det er uheldigt for dig, der gerne vil finde et sted at spise efter 21, da de fleste køkkener dermed er lukkede. Det synes vi hos Restaurationen er ærgerligt, og derfor kan du hos os altid komme forbi til et let måltid – også senere end kl. 21.

Tilpas aftenen efter dine behov

I vores hyggelige restaurant i København K, serverer vi tirsdag til lørdag delikate lette sene retter, så du også kan gå i seng mæt, selvom du går i biografen kl.19.

Vores sene menu koster 495 og indeholder både to forskellige lette retter og et dertilhørende glas vin til hver ret og ønsker du at slutte af med en lækker dessert, er det selvfølgeligt også muligt. Den sene menu er for dig, der ynder at henfalde til den sydlandske lassiaz-faire dagrytme med sene frokoster og sene aftenmåltider.

Overskud og overblik

Det sene måltid er altså dels en fordel i forhold til at nyde et senere måltid mad, hvilket kan gøre det lettere at få aftenprogrammet til at hænge sammen. 

Hos Restaurationen byder vi dig inden for både tidlig og sen aften, og derfor er vi også et oplagt valg for dig, der ønsker at forbinde en aften ude med en late night-cap menu. Vores skønne lokaler i hjertet af København skaber en rolig, rummende og hyggelig atmosfære – de perfekte rammer for dit aftenmåltid.

Hvis du vil være sikker på at kunne få bord, er det altid en god ide at booke bord på forhånd enten online eller via telefon, men du er også velkommen til, at tage chancen og kigge uanmeldt forbi. At aftenen bliver uforglemmelig er i sidste ende op til dig, men hos Restaurationen gør vi vores for at sikre, at det bliver en aften du sent glemmer.

 

Læs mere | Read more

Aspargesmenu

Vi har kæmpe succes med vores asparges menu og da vi ikke vil skuffe vores gæster, fortsætter vi med at servere den til og med lørdag 28/5.

Vi elsker de her 8 uger med danske asparges og lige så meget vi ikke kan holde dem ud efter at have serveret tonsvis af dem, når vi når enden af sæsonen, lige så meget kan vi ikke vente når de kommer igen 10 måneder senere.

asparges

Aspargesmenu

Hvide asparges, fjordrejer, Hollandaise, glace og dild

Aspargescremesuppe, blæksprutter,
saltet citron og skvalderkål

Havtaske med vilde krydderurter, asparges og sauce med Noilly Prat

Braiseret, stegt svinebryst, stegte asparges, croquette og demi glace med masser af sommer trøfler

720.-

Som det fremgår af billederne, er vi (specielt Lisbeth) tossede med asparges

Læs mere | Read more

Ny kogebog fra Restaurationen

nydanskmad

Vi har genudgivet vores kogebog ”Dansk mad derhjemme”, under nyt navn og med nyt layout. Nu hedder bogen ”Moderne dansk mad” og vi har også lavet den på engelsk, ”Contemporary Danish Food”.

Det gamle forlag synes ikke den skulle trykkes i endnu et oplag, så derfor tog vi sagen egen hånd. Vi har gjort bogen flottere, mere handy og som sagt lavet en engelsk udgave til alle vore udenlandske gæster.

Bogen kan købes i boghandlere og på Restaurationen for 249.-

Vi har masser af bøger i kælderen, så vi kan modstå det store pres fra alle de som vil have en kogebog til hjemmet, hvor man ikke skal have en stor maskinpark og ej heller skal finde råvarer som ikke er til at drive op.

Læs mere | Read more

Forårsstemning i køkkenet

slide2

Solen er endelig begyndt at stå højere på himlen, små blomster titter frem fra den opvarmede jord og vinteren er for alvor på retræte. Foråret er for tiden endelig ved at bide sig fast efter nogen kolde, mørke måneder, og det betyder også massere af vækst for en masse nye råvare.

Du kan derfor ikke kun glæde dig til længere og lysere dage, men også glæde dig til nye smage og farver på menukortet i mange restauranter rundt om i landet.

Et menukort i løbende forvandling

Hos Restaurationen går vi op i bæredygtighed, lokalitet og kvalitet og derfor ændrer vores menukort sig med sæsonerne, hvilket både er en fordel for produktionen og for dig. Ved at tilpasse sig forårets præmisser skaber vi ikke kun mad, der smager fantastisk og passer ind i konteksten, vi sørger også for at undgå unødvendig import, lang transport og unaturlige og usunde vækstbetingelser for råvarerne.

Hos Restaurationen prioriterer vi de danske stolte madtraditioner, men krydrer dem med et tvist – altid betinget af den pågældende årstid.

Med foråret lige for døren, kan du som gæst hos Restaurationen derfor glæde dig til at nye råvarer snart fylder i køkkenet og i vores gæsters maver. Det indebærer blandt andet lette forfriskende anretninger med spæde nye grøntsager, asparges, fjordrejer, fisk, lette kødretter, bær og vilde urter.

Kom i forårsstemning

Er du interesseret i at komme i gastronomisk forårsstemning, så kontakt os og hør nærmere om vores forskellige menuer, eller se menukortet på vores hjemmeside, som løbende bliver opdateret. Hvis du vil være sikker på at kunne få bord, er det altid en god ide at booke bord på forhånd enten online eller via telefon, men du er også velkommen til, at tage chancen og kigge uanmeldt forbi.

Læs mere | Read more

Unikke selskabslokaler til konfirmationsfesten

selskaber3

Maj er lige om hjørnet, og det betyder også, at flere tusinde unge landet over, tropper op i deres fineste hvide nye tøj, og lader sig konfirmere.

Er du eller en du kender i den heldige situation, har du højst sandsynligt brug for at finde nogle dejlige lokaler til at fejre den unikke dag.

Smukke lokaler i hjertet af København

Hos Restaurationen udlejer vi lokaler til både større og mindre selskaber i smukke og varme omgivelser med fokus på design og æstetik, uden at det går ud over den hyggelige atmosfære. Vælger du at holde en konfirmationsfest i samarbejde med Restaurationen, kan vi tilbyde dig at bringe mad hjem, udleje vores restaurant eller vores selskabslokale. Vores selskabslokale ligger i forlængelse af vores hyggelige restaurant, men afsides og afskærmet, så selskabet stadig bevares intimt og privat. Med spisepladser nedenunder og et loungeområde på en integreret hems, skabes de bedste forudsætninger for, at konfirmationsfest bliver både unik og afslappet.

Vores lokaler er indrettet i tråd med vores menu – klassisk og dansk. Danske designklassikere som Royal Copenhagen, Holmegaard og Georg Jensen pryder lokalerne og skaber, sammen med vores lækre menu, den helstøbte oplevelse – både visuelt og i smagen. Alle lokalerne er handicapvenligt indrettede, med både lift til garderobe og toiletter.

Fordi dit arrangement ikke er som alle andres

Med mange års erfaring inden for festarrangering, står vi klar til at hjælpe dig med at skabe den bedste oplevelse for netop din unge konfirmant. Under hele forløbet er vi i løbende dialog, så vi sørger for, at dine særlige ønsker til dagen bliver opfyldt.

Vores menukort er karakteriseret ved hele tiden at være tilpasset årstiden, hvilket betyder, at du til din konfirmation, kan se frem til en lækker, delikat middag med masser af forårets råvarer. Du kan således forvente at spæde nye grøntsager, asparges, fjordrejer, fisk, lette kødretter, bær og vilde urter kommer til at indgå i din konfirmationsmenu.

Er du interesseret i at høre mere om menuen, få fremvist vores forskellige lokalemuligheder eller høre næremere om dit arrangements muligheder hos Restaurationen, er du altid velkommen til at ringe til en uforpligtende samtale, hvor vi i en god dialog kan introducere dig til vores forskellige tilbud. Du er også meget velkommen til at komme forbi vores restaurant i hjertet af København, enten pr. aftale eller uanmeldt, og se nærmere på både lokaler og menu.

 

Læs mere | Read more

Restaurationen og Solo Nibbiolo vinimport er gået sammen

Restaurationen og Solo Nibbiolo vinimport er gået sammen for at præsentere tre nye unge producenter fra Piemonte.
Az. Agr. Valfaccenda, Az. Agr. Segni di Lagna og Az. Agr. Olek Bondonio
Tre unge vinmagere som producerer vin på absolut top niveau og alle tre vil deltage i middagen. De tre vil kommentere de vine som serveres ved middagen og på alle måder være behjælpelige hvis der er spørgsmål. Da de tre er venner og kender hinandens vine, driller vi dem lidt ved at lade deres vine ”battle” om retternes gunst.

Middagen finder sted fredag d. 29/4 kl. 19:00
Vi byder på en aperitif med appateizere, fire retters menu, kaffe og sødt og serverer 8 forskellige vine

2014 Roero Arneis, Az. Agr. Valfaccenda
Serveret med tre slags appeteizere

2013 Arzigh, Az. Agr. Valfaccenda
Hummer, vilde urter og forårssvampe i demi glace

2014 Grignolino, Az- Agr Olek Bondonio/2014 Pinot Nero, AZ. Agr. Segni di Langa
Stegt Sandart med rødvinssauce, spinat og urter

2014 Barbera, Az- Agr Olek Bondonio/2014 Barbera, AZ. Agr. Segni di Langa
Poularde og kartofler i cremesauce med bacon, nye løg og stegt brød

2012 Barbaresco, Az- Agr Olek Bondonio/2012 Roero, Az. Agr. Valfaccenda
Oksehaler, spidskål glaseret med Hollandais, demi glace og trøffel
Kaffe med fruens hjemmelavede petits fours, chokolader og småkager

995.-

Vi glæder os meget til at præsentere de unge producenter og vise at nutidig italiensk vin matcher nutidig dansk mad
Bestil bord med det samme, da vi kun har 50 pladser til denne middag.

Læs mere | Read more

R Vinbar

R Vinbar

Uformel stemning og service på top niveau

Book et bord

Book et bord

Klik her og book et bord nemt og hurtigt

Tavlen

Tavlen

Her præsenteres dagligt lækre retter

Kogebog Dk

Kogebog

Kogebog med opskrifter på moderne dansk mad

Kontakt os

3314 9495

Kontakt

Restaurationen

Møntergade 19
1116 København K

+45 3314 9495
onlinebooking@restaurationen.dk

Smiley rapport

Åbningstider

Mandag LUKKET Søndag LUKKET

Køkkenet lukker 22:00