Så er der ikke så lang tid til jul. Bare fem uger

* Det betyder at vi serverer vores julemenukort fra tirsdag 21/11*
* Ikke julemad i traditionel forstand, men moderne dansk julemad som står
med fødderne plantet i traditionen.*
* Masser af gode danske råvarer fra den danske vinter. *
* Grønkål, julesalat, skorzonerrødder, æbler, pærer, valnødder, syltede
kirsebær, klipfisk, hummer, røget laks, torsk, østers, svineskank, kalv og
alt det andet som er frisk og bedst lige nu.*

I kan se kortet her på hjemmesiden og på billedet Karsten viser lige de
helt fantastiske danske hummer som indgår i ”Hummertærte med svampe,
grønkål og syltede asparges”.
* Det er sørme noget nær de fineste hummer vi nogensinde har
set.*

Vi glæder os så meget til at servere moderne dansk julemad for vores
gæster

P.S. Vi har som altid foie gras terrine og caviar på tavlen (…og masser af
1998 Quinta do Silval Vintage Port, for ingen jul uden portvin!!!)

Læs mere | Read more

Så er det tid til en rigtig efterårs menu

Vi koger og braser og disker op med alt det gode fra det danske efterår.

* Masser af fisk, skaldyr og grøntsager. Oksekød, vildt og desserter med æbler, pærer, cremer og iscremer. *
* Vi bruger som altid det klassiske håndværk til at bringe det danske køkken ind i nutiden. *
* Altid fokus på kvalitet, sæson og velsmag. *
* Hos os handler det aldrig om at komplicere retterne, men kun om at gøre råvarerne så velsmagende som muligt, uden at miste råvarens oprindelige udtryk.*

Kom og smag moderne dansk mad i den bedst mulige efterårs beklædning.

I kan se menukortet her på hjemmesiden.

Læs mere | Read more

Det nye menukort er klar tirsdag 26/9

Et kort fyldt med moderne dansk efterårsmad. Beder (..altså han lam som
har vokser sig store), ænder, æbler, makreller, torsk, rødtuner, brisler og
alt hvad der findes af sæsongrønt. Sølvbeder, ræddiker, beder, skovsvampe,
rødder og andet godt.

Som altid maden lavet med hænderne, uden kemi, alskens maskiner og
tekniske hjælpemidler. Kort sagt: Håndværk og for Lisbeth & Bo´s
vedkommende 40 års erfaring.

I kan se kortet her på hjemmesiden

Vi glæder os til at se alle vore gæster til bords med den danske sæson og
den danske mad


*P.S. Billederne viser en Bede før og efter udskæring og Lisbeth i færd med
at bage tarteletter *

Læs mere | Read more

Man tror det ikke, men om 3 måneder er det jul

Derfor er vi som traditionen byder, klar med vores julemenukort. Vi starter det tirsdag d. 21/11 og serverer frem til og med torsdag d. 21/12.

Allerede nu er der rigtig mange som vil spise deres julemiddag på Restaurationen, eller i vores ”private dining room” R selskaber. Så det gælder om at være tidligt ude, hvis man vil være sikker på at få bord.

I kan se menuen her: Julemenu 2017

Vi glæder os meget til at servere moderne dansk julemad for alle vore gæster

Velkommen
Lisbeth & Bo Jacobsen

P.S. Fuldt i tråd med tidens trend, viser billedet Lisbeth & Bo iført ”Fake” nissehuer

Læs mere | Read more

Vi forkæler vore gæster i efterårsferien

Efterårsferien (17/10 – 21/10) er midt i det uforudsigelige efterår. Der hvor man virkelig har brug for lidt forkælelse. Derfor har vi i lighed med sidste år valgt at
forkæle vore gæster med et efterårsferie arrangement, hvor man kan nyde en fem retters menu til en hyggelig pris.

Prisen for menuen er 250.-

Menu

Kuller tatar med selleripuré, chips, blegselleri, abrikoser, kapers og
persille

Laks, rogn, spinat, jomfruhummer-svampe etuvée og dild

Frisk gedeostcreme, tomatkompot og basilikumolie

Limousine kalv fra Pilegården
Braiseret kølle, croquette, kartoffelflan med valnødder og vesterhavsost, sauce med hjemmelavet sennep

Lavendelis med æbler i moscovado sukker og sprød kage
Æble creme med kardemomme, æbler i æbleirup
Bagt æblekage med flødeskum

Man bestiller bord på vores hjemmeside www.restaurationen.dk

Man kan IKKE bestillinger på telefonen eller pr. mail.

Læs mere | Read more

Så er vi tilbage efter sommerferie

Vi er fulde af ideer og klar til at servere moderne dansk efterårsmad for vores gæster.

Der er masser af skønne krabber, søtunger og andet godt fra havet. Poularder fra Pilegården og klaveryg til grillen. Tomater, nye danske majs, skovsvampe, krydderurter og salater fra landet og masser af bær. Kort sagt alt det som kendetegner den gode danske mad på denne tid af året. I kan se det nye menukort her på hjemmesiden.

På billederne er der krabbekage med krabbekompot, majs og oregano. Mousse på røgede sild med æggesalat, syltede radisser og rugbrød. Søtungefilét stegt med brød og krydderurter serveret på to slags bønner med kardemomme og citron. Hindbæris med vanillecreme, makroner, marengs, coulis og mynte. Mazarin med hvid chokoladeganach og masser af bær.

Vi glæder os så meget til at lave mad til jer!!!

Læs mere | Read more

Det er blevet en tradition

Det er blevet en tradition at Lisbeth & Bo inviterer til middag hjemme hos dem selv i slutningen af august.
Det er middage med fuldt udtræk, masser af mad og vin og en unik chance for at møde skønne mennesker, man ikke anede var ens bedste venner. Hver aften er der kun 10 gæster omkring spisebordet.

I år er der tre dage at vælge imellem:
Torsdag 24/8, Fredag 25/8 og Lørdag 26/8

Middagen starter kl. 19:00 og alle tre dage bliver der serveret denne menu og disse vine (Som alle er i magnum flasker)
2000 Champagne Brut Millèsime, Henriot, Frankrig
Serveret med tre slags appeteizere

Mousse af røget sild, æggesalat, syltede radisser, rugbrød og purløg
1996 Riesling Spätlese, “Brauenberger Juffer Sonnenuhr, Versteigerung”, Fritz Haag, Mosel, Tyskland

Søtungefile stegt med brød og krydderurter, hvide og grønne bønner, sauce med kardemomme og citron
2012 Savennières, “Clos de la Coulée de Sarrant”, Niclos Joly, Loire, Frankrig

Krabbekage og kompot med majscremesauce og oregano
2014 Puligny Montrachet, “1er Cru, Les Folatières”, Ch. De Puligny Montrachet, Bourgogne, Frankrig

Helstegt poularde fra Pilegården med trøffelsauce, skovsvampe og perleløg
2011 Volnay, “1er Cru, Les Mitans”, Dom. De Montille, Bourgogne, Frankrig

Indbagt brie med sennep og persille. Salater
2007 Ch. Palmer, 3 Cru, Margaux, Bordeaux, Frankrig

Hindbær, sorbet, coulis, lys makron, marengs og vanillecreme
Mazarin, hvid chokolade ganache og masser af bær
Mælkechokolade mousse
2002 Ch. Suduiraut, 1. Grand Cru Classé, Sauternes, Bordeaux, Frankrig

Kaffe med Lisbeths hjemmelavede petits fours, chokolader og småkager
Avec i skønsomt udvalg

…og mon så ikke der er en eller anden der har lyst til en G.T. eller en iskold pilsner
Bo sørger for at der er blid underlægningsmusik under middagen. I stigende lydstyrke og drivende fra jazz over soul til funk og tilbage igen. ….og Bo er vinyl mand.
Hele baduljen koster 3.500.- pr. gæst og man bestiller bord ved at booke på www. Restaurationen.dk.
Husk at der skal bestilles “hjemme hos Lisbeth & Bo”

Vi glæder os til at åbne hjemmet for nye venner.
Lisbeth & Bo

P1010092
P1010093
P1010096

Læs mere | Read more

Juni menu

maj_menu

Det er virkelig blevet sommer og årstidens råvarer vælter bare ind fra alle sider.
Hestebønner og poularder fra Pilegården er bare nogen af dem og som man kan se på Lisbeth er poularderne bare de bedste der findes.
Hestebønnerne bliver bælget og så afhindet, for det er simpelthen den fineste og mest elegante grøntsag sæsonen har at byde på.
På dessertsiden er der danske jordbær og som traditionen byder, flamberer vi dem ved bordene og serverer dem i orange/Cognac sirup med is kold vanille is: Et rigtig sommer hit!!

Se hele det nye menukort her på hjemmesiden: http://restaurationen.dk/menukort/

Læs mere | Read more

Maj menu

maj_menu

Så er det tid til ny menu og til de danske asparges, som i år er meget sent på den, på grund af det kolde forårs vejr.

Det nye menukort er selvfølgelig pakket op med asparges, for det er det man spiser fra nu og til Sankt Hans. Vi laver dem i masser af retter og på alle mulige måder.

Samtidig gør vi en undtagelse fra reglen, ved at servere en 4 retters asparges menu til 740.-

Vi er simpelthen nødt til det, for asparges kan man ikke få nok af i den korte sæson de har

Se det nye menukort her: http://restaurationen.dk/menukort/

Og her er aspargesmenuen:

Hvide asparges, fjordrejer, hollandaise og glace

Aspargessuppe med grønne og hvide asparges, sommertrøfler og kørvel

Hornfisk, ragout af grønne asparges og artiskokker, ramsløg ”frit” og Noilly Prat sauce

Sprængt and, peberrod cremesauce, grønne og hvide asparges og fladbælg

740.-

Så er det desuden Store Bededag i morgen og det betyder at vi lukker fra fredag til mandag. Begge dage inklusive.

I må endelig ikke glemme at spise varme hveder med tandsmør på i aften. Et stykke brød som er fantastisk og at spise dem er en af de få unikke brød traditioner vi stadig har.

Rigtig god St. Bededags aften og ferie til alle

P.S. Som det fremgår af billedet, elsker Lisbeth asparges.

Læs mere | Read more

Ny menu på Restaurationen

Så er det for alvor blevet forår!

Det betyder ikke at det vælter med asparges, rabarber, spidskål og lignede. Overhovedet ikke. Det er stadig noget tid herfra. Så vi venter til det er der. Fra Danmark og selvfølgelig fra friland. Alt andet tæller ligesom ikke. Derimod er der begyndt at komme lidt grønt fra mark og skov.

Skvalderkål, ramsløg, vinterkarse, koriander, guldkrone og andet godt:
Alt det som man i gamle dage kaldte: ”7 slags grønt til påske”

Det man fløj ud og sankede (som det bliver kaldt i den moderne gastronomi) fordi hår og tænder sad løst på grund af begyndende skørbug (mangel på c vitamin) efter en lang vinter.

Vi bliver altid så glade når det ”grønne til påske” kommer, så er vinteren endeliggyldigt forbi.
New menu at Restaurationen.

Læs mere | Read more

Book bord på Restaurationen

Book et bord

Book bord på Restaurationen nemt og hurtigt

Tavlen

Tavlen

Retaurationen præsenterer dagligt lækre retter

Eventkalender 2017

Eventkalender

Se Restaurationens eventkalender for 2017

R Vinbar

R Vinbar

Uformel stemning og service på top niveau

Kontakt os

3314 9495

Kontakt

Restaurationen

Møntergade 19
1116 København K

+45 3314 9495
onlinebooking@restaurationen.dk

Smiley rapport

Åbningstider

Mandag LUKKET Søndag LUKKET

Køkkenet lukker 22:00