Lukket for sommerferie

Kære Alle

Så er Restaurationen lukket for sommerferie
Efter et hektisk og dejligt første halvår 2019, er det blevet tid til at restituere
Vi har lukket fra og med søndag 30/6 til og med mandag 19/8
Vi åbner igen tirsdag 20/8 med sprit ny menu, som I kan se her på hjemmesiden
Vi ønsker alle en rigtig god sommer
Bedste hilsner fra alle på restaurationen

Læs mere | Read more

Vi er rævestolte her på Restaurationen

I lørdag modtog Lisbeth æresprisen som “Kokkenes Kok” 2018
Foden Dansk Gastronomi uddeler årligt prisen til en kok, som gennem langt virke i faget, har udmærket sig ved højt fagligt niveau, vedholdenhed og evig stræben efter det bedste.

I de 17 år prisen er blevet uddelt, er Lisbeth den første kvinde som er nomineret til prisen.
Hun har været i faget i mere end 40 år og har i den grad fortjent prisen. 40 år på benene hver dag, fra morgen til sen aften. Det giver en erfaring og viden, som ikke kan opnås på anden måde end ved at “Slide i det” år efter år.

10.000 X tillykke til Lisbeth

Læs mere | Read more

Så er det blevet sommer og grøntsagerne vælter frem

Det betyder at vi på Restaurationen igen skifter menukort. Det hele
Aspargesene er her stadig, men der er kommet forårsløg, gulerødder, hestebønner, ærter, krydderurter fra skov og strand, slethvar, østers, rygeost og ikke mindst jordbær!!!

Om vinteren er kogebogen stor og tyk. Man skal 1000 ting før de få og grove råvarer bliver til god mad.
Her om sommeren er kogebogen på en side og der står:
Lad være med at ødelægge grøntsagerne. Slut

Kom og spis moderne dansk sommermad på Restaurationen, hvor man faktisk også kan sidde ude. Vi har 4 små borde til 2 gæster. Book på fortovet, så kan i nyde maden i det fri.
Se menuen her på hjemmesiden

Gulerødder
Hestebønner
Udeservering
Vilde Krydderurter

Læs mere | Read more

Så er der danske asparges ud over det hele og det betyder aspargesfestival fra tirsdag 14/5

4 retter med asparges i alle retter til 795.-
Det skifter selvfølgelig med årstiden og første udgave ser således ud:
Syltet laks og asparges med salater, mild chili og brødkrumme
Hvide asparges med fjordrejer, Hollandaise, glace og dild
Fricassé af pighvar med grønne og hvide asparges
Stegt grisenakke, paneret skank, sprød svær, asparges og mild hvidløgssauce
Vi sammensætter selvfølgelig en vinmenu til at akkompagnere menuen og den ser således ud:

2017 Lou Payral, Isabelle & Thierry Daulhiac, Saussignac, Frankrig
2015 Muscat, Jean-Louis Mann, Alsace, Frankrig
2014 Chablis, “1 cru, Montée de Tournerre”, BIllaud-Simon, Bourgogne, Frankrig
2016 Auxey-Duresses, Dom. Lafauge, Bourgogne, Frankrig

595.-

Vi glæder os til at servere de bedste danske asparges for jer !!!

På billederne: Grønne asparges, hvide asparges og Søren Wiuff (Mr. Asparges)

Lisbeth
Bo 01
Wiuff

Læs mere | Read more

Så er det forår (For alvor)

Vi har startet det helt nye forårs menukort og det bugner af alt det bedste fra det danske land
I tråd med vores syn på mad er enkelheden i førersædet. Meget mere en tre ingredienser mudrer udtrykket i en ret.
Enkelheden gør det meget nemmere at matche en ret med vin….og det er sørens vigtigt
Masser af grøntsager, fisk og kød.
Fjordrejer, fjæsinger, pighvar, blæksprutter, klipfisk (som næsten helt er glemt), lammekam, grisenakke og alt det skønne grønne fra gårdene og skoven
Der er rabarbertærte og is, mælkechokoladeflødeboller, valnøde vacherin, vanilleis og chokoladeis og en skøn osteret:
Brillat Savarin med trøffel, syltede abrikoser og grillet brød
Man bliver sgu så glad.
Kom og spis moderne dansk forårsmad. Det er nu en gang det bedste i verden!!!
Se det nye menukort her på hjemmesiden

P1010491
P1010494
P1010495
P1010496
P1010497

Læs mere | Read more

Nogen gange går der for meget høj-pandet vinsnak i den

Så er det godt at invitere i vinkælderen og tænde for party-belysningen
Det plejer at bringe alt tilbage på normalen
Eller har vi fikset vinkortet fra A til Z, så alt er helt oppe og hoppe

Se det nye vinkort her på hjemmesiden

Download kortet som PDF

For os handler det altid om kvaliteten i glasset. Ikke dogmer, smartness, vin-Scientology eller mode luner.
Kun den ægte, rene, uforfalskede kvalitet i glasset
(…og så kan de ellers sætte lige den etikette på de har lyst)

Læs mere | Read more

Foråret er over os, selv om det kan være lidt svært at få øje på det, mellem regn og blæst

På Restaurationen er menukortet helt nyt og vi prøver at bringe foråret ind i menukortet, selv om jorden er gold og bar. Det er kort sagt årstiden, hvor en bagekartoffel skal ligne forår.

Des uantaget er kortet pakket op med moderne dansk forårsmad. Mad præget af fisk, skaldyr, grøntsager og selvfølgelig også kød.

Frilandssalater og kåler fra Lammefjorden, røget stenbidder og rogn, jomfruhummer og helleflynder, muslinger og guleærter og alskens andet guf fra det danske land.
I det søde køkken er der linsetærter, citronfromage, hvidchokolade/kaffe fragelité, cacaosorbet og abrikosis. Lutter gode sunde sager
Vi glæder os til at se vore gæster spise moderne dansk sæson mad

På billederne: Pighvar (Rå), kåler, kartoffelpavé, Anna laver pocheret æg, perlehøne, pighvar, linsetærte, citronfromage, moccafragelité.

Vintermenu
P1010479
P1010480
P1010482
P1010484
P1010485
P1010486
P1010487
P1010488

Læs mere | Read more

Så er det tid til den anden vinter menu i 2019

Sæsonen skifter hurtigt, så hele menukortet er nyt. Absolut alt er skiftet

Vi serverer Stendidderrogn, rødspættepaupiette med kammuslinger, kartoffelsuppe med havtaske og trøffel, danske blæksprutter, “pot au feu” med havkat og muslinger og alt det andet fantastiske havet byder på om vinteren

Der er duer og sprængt lam (…en fuldstændig overset dansk specialitet), chokolade, jordbær og vanilleis (…selvfølgelig med vafler med cognac-smørcreme), æbler med syltede abrikoser fra sommeren og karamelliseret butterdej med karamelcreme .

Vi trækker på og fornyer den store danske gastronomiske tradition. Uden kemi, maskiner og unødig pynt, som intet gør for kvaliteten af håndværket.
Fordi vi stædigt har holdt fast i vores egen stil, håndværk og kvalitet, som pejlemærket i vort køkken, er vi blevet dem der ikke laver det samme som alle de andre.
Vi glæder os til at ser på Restaurationen, til moderne dansk vintermad

Se menukortet her på hjememsiden
På billederne: Stenbidderrogn, pighvarfinner, dansk blæksprutte, sandart, sprængt lam, regnbueis, nougatcreme og karamelliseret butterdej

Vintermenu
Vintermenu
Vintermenu
Vintermenu
Vintermenu
Vintermenu
Vintermenu

Læs mere | Read more

Så er det blevet et nyt år og vi er tilbage, fyldt med ny energi og masser af ideer.

Det nye menukort afspejler årstiden og er fyldt med alle de bedste ting fra det danske land.
Som altid drejer det sig på Restaurationen om at lave mad af lokale råvarer. Med traditionen i rygsækken, og håndværket som den faste grund, fornyer vi det danske køkken. Bringer det traditionelle køkken frem til nutiden, uden at forfladige det, eller forfalde til kortlevede trends og modeluner.

For os er det at drive køkken uløseligt forbundet med nul madspild, lokale råvarer, bæredygtighed og fokus på kvalitet. Alle ting som ikke er nye for os, men det som har båret vores virke i køkkenet igennem vore 40 år i faget. På restaurationen i mere end 27 år.

Se det nye menukort her på hjemmesiden

Læs mere | Read more

Nytårstalen

Alle holder en. Dronningen, statsministeren, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og mange flere.
Tiden må være kommet til at Restaurationen, giver deres besyv med. Specielt nu hvor kokke synes at vide noget om alt og er blevet meningsdannere i allehånde situationen (Suk!!)

Her fra Restaurationen ønsker vi alle vore gæster et godt, lykkebringende og fremgangsrigt nytår.
Husk: 95% af de ting man bekymrer sig om sker aldrig og der er altid al mulig grund til at kvæle de sidste 5% i mad, vin, service, ro, fordybelse og en mindeværdig aften på Restaurationen.

Så hermed vores første (…men garanteret ikke sidste) nytårstale.

Læs mere | Read more

Book bord på Restaurationen

Book et bord

Book bord på Restaurationen nemt og hurtigt

Tavlen

Tavlen

Retaurationen præsenterer dagligt lækre retter

Eventkalender 2018

Eventkalender

Se Restaurationens eventkalender for 2018

R Vinbar

R Vinbar

Uformel stemning og service på top niveau

Kontakt os

3314 9495

Kontakt

Restaurationen

Møntergade 19
1116 København K

+45 3314 9495
onlinebooking@restaurationen.dk

Smiley rapport

Åbningstider

Mandag LUKKET Søndag LUKKET

Køkkenet lukker 22:00