Moderne brasserie i København – med fransk kulturarv

»Dansk gourmet i verdensklasse«
»Maden er at betegne som moderne, dansk gastronomi – og selvom der også benyttes franske teknikker, er Restaurationens køkken i realiteten næsten mere lokalt end det såkaldt Ny Nordiske Køkken« – Pov International | 6 stjerner af 6

Begrebet ”brasserie” er fransk, og henleder tanken på en uprætentiøs restauration, hvor friske, lokale råvarer og god stemning er dét, der gør måltidet noget særligt. Som i det franske landkøkken har vi øje for netop disse kvaliteter. Det skal være en hyggelig, afslappet oplevelse at nyde et godt måltid, og et godt måltid skal bestå af det, der findes i jorden og på marken lige nu.

Madoplevelsen i Restaurationens brasserie i det centrale København er derfor sjældent helt den samme, for udover den bestående menu laves der mad til Tavlen, en dag-til-dag-menu med afsæt i særlige råvarer, som produceres i små partier af lokale landmænd. Tavlen giver brasseriets gæster mulighed for en helt unik smagsoplevelse, for her er der mulighed for at udvikle nye, originale retter hver sæson.

Det franske landkøkken møder det moderne, danske køkken

I brasseriets køkken arbejder Restaurationens indehaver og chefkok Bo Jacobsen med sæsonens friske, danske råvarer. Både han og hans kone Lisbeth har gastronomiske rødder både i den franske og den danske madtradition. De er begge passionerede omkring danske råvarer og dansk mad, og lader sig hele tiden inspirere til at prøve nye ting – men altid med 40 års kulinarisk visdom som ramme for de moderne, danske retter.

Råvarernes kvalitet bliver prioriteret højest, når der kokkereres i brasseriet i København. Som i det traditionelle, franske landkøkken er det råvarerne, der i sidste ende definerer menukortet, som derfor følger sæsonerne tæt. De friske råvarer går også hånd i hånd med Restaurationens ambition om bæredygtighed – intet går til spilde.

At nyde sin mad

»Intet er en tilfældighed på Restaurationen – selv om tonen er hyggelig og afslappet. Harmoni og balance er andre nøgleord – og så dygtighed.« – Smag & Behag | 5 stjerner

Vi gør en dyd ud af stemningen i vores brasserie. Siden Restaurationen slog dørene op i Møntergade i København K i 1991, har det været essentielt at skabe en hyggelig, familiær og afslappet stemning, så brasseriets gæster kan nyde deres måltid til fulde. Derfor kan man på Restaurationen også få servering efter konceptet Mad efter 21, som gør det muligt for vores gæster at runde en aften i København af med et udsøgt måltid.

Vi har ligeledes inkluderet vinbaren R, hvor man kan gå på opdagelse i et bredt udvalg af kvalitetsvine, der, på samme måde som maden, købes ind i små partier og nydes, hvorefter vinkortet bliver opdateret med nye, spændende vine.

Book bord på Restaurationen

Book et bord

Book bord på Restaurationen nemt og hurtigt

Tavlen

Tavlen

Retaurationen præsenterer dagligt lækre retter

Eventkalender 2018

Eventkalender

Se Restaurationens eventkalender for 2018

R Vinbar

R Vinbar

Uformel stemning og service på top niveau

Kontakt os

3314 9495

Kontakt

Restaurationen

Møntergade 19
1116 København K

+45 3314 9495
onlinebooking@restaurationen.dk

Smiley rapport

Åbningstider

Mandag LUKKET Søndag LUKKET

Køkkenet lukker 22:00